Naš klub temelji na dveh aikido stilih. O leta 1980 do 1998 smo trenirali Tendoryu aikido, vedno pa smo vnašali elemente realnega aikida  mojstra Ljubomira Vračarevića, 10. dan (1947-2013). Nato smo od leta 1998 do smrti Ljubomira Vračarevića tesno sledili šoli realnega aikida. Po njegovi smrti pa nadaljujemo samostojno pot, ki temelji na več kot 35 let treningov in razvijanja aikida mojstra Pavla Forjana, 7. DAN.

Tendoryju aikido je osnoval Kenji Shimizu, 8.DAN aikido, bil pa je tudi dober mojster juda. Kot zadnji učenec ustanovitelja aikida (Morihei Ueshiba 1883 -1969) je dobil veliko znanja in na osnovi tega razvil lasten stil aikida, ki je temeljil na gibanju in učinkovitosti obrambnih tehnik.

Ta stil je treniral tudi Ljubomir Vračarević, ki je bil njegov predstavnik v času bivše Jugoslavije. Ko sta se njuni poti razšli, je Ljubomir Vračarevič osnoval svoj stil aikida, ki vključuje tehnike, s katerimi se ubranimo različnih napadov z roko, nogo, kakor tudi napadov z orožjem (palica, nož, pištola …), z uporabo gibanja, vzvodov, metov ipd. s katerimi spravimo napadalca pod kontrolo (uporaba transportnih prijemov, raznih parternih končnic, fiksacij …). Je zelo fleksibilna in izjemno uporabna borilna veščina. Ravno fleksibilnost je največja značilnost realnega aikida. S kombinacijo tehnik na podlagi situacije se doseže maksimalna učinkovitost. Prehod iz tehnike v tehniko je enostaven in samo od znanja in sposobnosti posameznika je odvisno, katere elemente bo uporabil.

Aikido, ki ga sedaj treniramo, je izjemno dinamičen in učinkovit splet tehnik tradicionalnega aikida stila Tendoryu, Realnega aikida, kot smo ga neposredno na seminarjih in izobraževanjih dobili osebno od ustanovitelja Ljubomira Vračarevića, ter znanjih tudi iz drugih borilnih veščin. Naš cilj je posvetiti čimveč časa na blazinah, da aikido postane del nas, saj je lahko le na ta način kdaj uporaben tudi v kritični situaciji.

Si pa boste z treningom aikida pri nas izboljšali kondicijo, moč in fleksibilnost, izgubili kakšne kilogram, se naučili samozavest in pridobili družbo iskrenih prijateljev, ki treniramo na dolgi rok.  Treningi so primerni za vse polnoletne osebe obeh spolov, ki si želijo trenirati učinkovito samoobrambo.

Treningi potekajo pod vodstvom mojstra Pavla Forjana, nosilca črnega pasu, 7. dan. S treningi je pričel v rani mladosti in trenira borilne veščine že od 1980 leta. Več izveste na www.realni-aikido.com.